Her i hagen har rabarbraen allerede rukket å bli stor og moden, så hvorfor ikke bruke den til noe godt og forfriskende? (Du kan også kjøpe rabarbrastilker i større grønnsakforretninger) Denne rabarbra- og jordbærsuppen har jeg smakt til med vanilje og stjerneanis, som gir en krydret og deilig smak. Suppen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet før servering, så hvorfor ikke lage den til 17.mai?
Porsjoner: Ca. 1 liter suppe
Ingredienser:
8-10 stor stilker rabarbra (ca. 500 gram)
1/2 kurv jordbær
2 dl sukker
6 dl vann
1 stk stjerneanis
1 stk vaniljestang
ev. Laktosefri iskrem eller crem fresh
Slik gjør du:
Skrell rabarbraen og del den opp i biter omtrent 2 cm lange. Skyll jordbærene og del de i to. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og stangen i en stor kjele, sammen med rabarbraen, jordbærene og en hel stjerneanis. Tilsett vann og 1,5 dl av sukkeret og kok opp.
La suppen koke ca. 20-30 minutter, til rabarbraen har kokt i stykker. Smak deretter til med resten av sukkeret. Bruk en ballongvisp til å røre rundt i suppen, løse opp sukkeret og til å mose fruktkjøttet til mindre biter.
La suppen avkjøles til romtemperatur før du setter den inn i kjøleskapet. Lager jeg denne suppen om ettermiddagen/kvelden pleier jeg å la både vaniljestangen og stjerneanisen bli liggende å trekke i suppen over natten, slik at den får en ordentlig god smak. Suppen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet før servering.
Personlig liker jeg at suppen beholder det deilige fruktkjøttet, jeg synes det er mye av smaken som sitter der. Ønsker du en helt klar suppe kan du helle suppen gjennom en sil før servering.
Server gjerne med vaniljeis eller creme fresh til.
Denne oppskriften var originalt inspirert av Trines matblogg og hennes rabarbrasuppe med friske jordbær, men har blitt endret en hel del til min egen variant.