Peanøtt- og banancookies

Disse  cookiesene er både saftige, søte og mettende. De er laget på en blanding av havremel, peanøttsmør og bananer.  Vil du vite mer om bruk av havre i et lavFODMAP kosthold kan du lese på om det her. Disse cookiesene kan man helt fint spise 2 stk av per måltid, min mage tåler faktisk enda et par…

Porsjoner: ca 15 store cookies

Ingredienser:
2 bananer
100 g peanøtter smør  *
1 dl sukker
1 egg
frøene fra ½ vaniljestang
2,5 dl (glutenfri) havremel**
100 g kokesjokolade

* Lag ditt eget peanøttsmør ved å kjøre 100 gram salte peanøtter  og 1 ss nøytral olje i en blender eller kjøkkenmaskin til du har en seig masse.

** Lag ditt eget havremel ved å kjøre havregryn i en blender eller kjøkkenmaskin til du har et finkornet  mel.

Slik gjør du:
Mos bananene i en bolle. Jeg brukte en visp til dette. Bland inn peanøttsmør, sukker og egg.

Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene av den ene halvparten. Ha de i røren sammen med havremel. Grovhakk sjokoladen og bland den også inn med det andre.

Sett frem to stekebrett med bakepapir på og en liten skål med vann. Ved hjelp av to skjeer lager du små topper på stekebrettet med deig. Dypp fingrene i vann og press ned og form toppen til små, litt flate rundinger.

Stek cookiesene i ovnen på 180 grader i 15-18 minutter. De skal ha en gylden farge. De er fortsatt ganske myke når de er ferdige i ovnen, men  legg de på en rist og la de kjølne så vil de bli fastere, men de skal fortsatt være myke i midten.


Festkake!

Havrekjeks

0