Magevennlig mat

View Original

Bakt rabarbra

Det ser kanskje ikke så delikat ut på bildet, men bakt rabarbra smaker helt fantastisk, er utrolig lett å lage og passer perfekt som tilbehør til desserter. Tåler du melkeprodukter smaker bakt rabarbra nydelig til vaniljeis, yoghurt eller vaniljekesam.

Porsjoner: 3-4 porsjoner

Ingredienser:
ca. 300-400 g rabarbra (delt i 4-5 cm biter)
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang

Slik gjør du:
Rens rabarbraen og legg i en ildfastform. Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene av den ene halvparten. Ha frøene og den utskrapte vaniljestangen i formen med rabarbraene. Strø sukkeret over og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak dette i ovnene på 180 grader til de blir møre og myke. Ta de så ut av ovnen og server lune.


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk