Sommervinaigrette med mandarin
Om sommeren er det så mye godt kjøtt og deilige salater man kan spise, men dessverre inneholder mange marinader og dressinger både hvitløk og løk, i tillegg til at de også kan ha laktose eller mel i seg. Kjøper du rent kjøtt som for eksempel indre/ytrefilet, fisk, sommerkoteletter, biff eller kylling får du allikevel godt kjøtt med mye smak. Her får du min oppskrift på en smakfull vinaigrette som gir det lille ekstra på kotelettene eller på salaten. Ønsker du ekstra mye smak kan du for eksempel la tomater eller andre grønnsaker marinere i vinaigretten over natta.
Porsjoner: ca. 4 dl
Du trenger:
2 dl ferskpresset saft av mandarin (ca. 3 mandariner)
1 ss fruktkjøtt fra mandarinene
1 dl oliven olje
5 stilker gressløk
0,5 dl hvitvins eddik
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
1 klype sort pepper
Slik gjør du:
Start med å presse saften av mandarinene og ta vare på 1 spiseskje av fruktkjøttet. Bland saft, fruktkjøtt og oliven oljen godt sammen. Hakk opp gressløken i så små biter du klarer og tilsett blandingen. Har du ikke tilgang på gressløk kan du også bruke det grønne på en vårløk eller ramsløk.
I et glass blander du sammen hvitvins eddiken med Dijon sennepen og rører ut så godt du kan. Det kan godt hende du får noen perler med sennep, men det smaker fortsatt like godt.
Bland deretter sennepsblandingen inn med resten og smak til med salt og pepper. La vinaigrette stå et par timer i kjøleskapet før du spiser den.
Rør rundt i vinaigretten før den serveres, så du vår med godsakene som har sunket til bunn.