Klassiske marengs

Dette er en veldig enkel oppskrift på klassiske vanlige marengs, søte, sprø og litt seige i midten. Størrelsen på marengsene kan du variere etter hva du skal bruke dem til. Marengs kan oppbevares på lufttette glass eller bokser i lang tid og passer perfekt til frukt og bær, til iskrem eller krem, eller til å lage mini-pavlova. I boken lavFODMAP – Magevennlig mat vil du finne oppskriften på deilig sjokolademarengs med bringebærculis.

Porsjoner: ca. 15 medium store marengs

Ingredienser:
6 eggehvitter
3 dl sukker

Slik gjør du:
Pisk eggehvitene med halvparten av sukkeret til et fast, hvitt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisktil en enda fastere marengs. Den skal ha en seig og blank konsistens.

Legg bakepapir på en stekeplate. Legg marengstopper på platen ved hjelp av to spiseskjeer. Pass på at det er godt med plass rundt marengsene, de vil bli større når de stekes.

Stek marengsene i ovnen på 130 grader i 90 minutter. La de ligge på platen i romtemperatur, gjerne natten over, slik at blir de ekstra sprø og tørre.


Rabarbra- og jordbær saus

Ripsgelè og solbærgelè

Ripsgelè og solbærgelè

0