Bakt ananas med vaniljeis
Dette er en enkelt, eksotisk og utrolig god dessert. Jeg har brukt den laktosefrie vaniljeisen FRI fra Diplom-Is, men du kan fint bruke soya/risis om du tåler dette eller selvsagt også vanlig vaniljeis om du tåler laktose.
Porsjoner: 2 (2 skiver ananas + 1 kule is per pers)
Ingredienser:
4 skiver ananas
1 ts kanel
4 ts sukker
2 stor kule laktosefri iskrem
Slik gjør du:
Sett ovnen på 220 grader med en stor ildfastform i.
Skjær ananasen i skiver og fjern skallet på utsiden. Du kan også skjære vekk kjernen slik at du får ananasringer. Kjernen bli uansett for hard til å spise, men du kan velge om du vil skjære den vekk før den bakes eller bare lar være å spise den.
Bland sukker og kanel i en liten skål.
Når ovnen har nådd 220 grader tar du forsiktig den varme ildfasteformen ut og setter på et underlag som tåler varme. Fordel ananas skivene i formen, men vær forsiktig – den er svært varm! Du vil høre en fresende lyd når du legger skivene i formen. Strø sukker- og kanelblandingen over ananasen.
Sett i midten av ovnen og la ananasskivene bake i 30-40 minutter.
Ta de bakte ananasene ut av ovnen og legg opp to skiver på hver tallerken. La de kjøle seg litt ned før du serverer de med en stor kule vaniljeis over.