Magevennlig mat

View Original

Bakt ananas med vaniljeis

Dette er en enkelt, eksotisk og utrolig god dessert. Jeg har brukt den laktosefrie vaniljeisen FRI fra Diplom-Is, men du kan fint bruke soya/risis om du tåler dette eller selvsagt også vanlig vaniljeis om du tåler laktose.

Porsjoner: 2 (2 skiver ananas + 1 kule is per pers)

Ingredienser:

  • 4 skiver ananas

  • 1 ts kanel

  • 4 ts sukker

  • 2 stor kule laktosefri iskrem

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader med en stor ildfastform i.

Skjær ananasen i skiver og fjern skallet på utsiden. Du kan også skjære vekk kjernen slik at du får ananasringer. Kjernen bli uansett for hard til å spise, men du kan velge om du vil skjære den vekk før den bakes eller bare lar være å spise den.

Bland sukker og kanel i en liten skål.

Når ovnen har nådd 220 grader tar du forsiktig den varme ildfasteformen ut og setter på et underlag som tåler varme. Fordel ananas skivene i formen, men vær forsiktig – den er svært varm! Du vil høre en fresende lyd når du legger skivene i formen. Strø sukker- og kanelblandingen over ananasen.

Sett i midten av ovnen og la ananasskivene bake i 30-40 minutter.

Ta de bakte ananasene ut av ovnen og legg opp to skiver på hver tallerken. La de kjøle seg litt ned før du serverer de med en stor kule vaniljeis over.


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk