Rødkålsalat med appelsin
Rødkål er en av grønnsakene som nylig har blitt testet av Monash og er med i den nyeste oppdateringen av matvaretabellen. Ikke bare er rødkål lavFODMAP, men den er også sunn og smaksrik. Denne salaten er basert på en oppskrift fra Frukt.no, men jeg har gjort en del endringer for å tilpasse den til et lavFODMAP og magevennlig kosthold. Salaten passer godt som tilbehør til grillmat, stekt kjøtt og fisk!
Porsjoner: 3 - 4(som tilbehør)
Du trenger:
1/2 stk rødkål
½ stangselleri
1/4 stk purre (kun det grønne)
1 stk gulrot
1 stk appelsin
2 ss olivenolje
1 ts lønnesirup
1 dl grovt hakkede valnøtter (kan utelates ved nøtteallergi)
Slik gjør du:
Skjær en halv rødkål i så fine og tynne strimler som du kan. Ha strimlene over i et dørslag og skyll de godt før du har de over i en stor bolle.
Skyll stangsellerien og purren, og skjær de i små biter/skiver. Riv gulroten og ha den, stangsellerien og purren over i bollen sammen med rødkålen.
Del en appelsin i to. Av den ene halvdelen presser du cirka 1 dl fersk appelsinsaft som du blander sammen med olje og lønnesirup. Vend dette inn i salaten. Den andre halve appelsinen skreller du og fileterer til så fine appelsinbåter du kan, uten å få med skinnet på båtene.
Hell salaten, med marinaden, over på et fat eller i en skål og dander appelsinbåtene på. Hakk til slutt opp valnøtter som du strør over rett før servering.
Salaten passer svært godt til stekt kjøtt og fisk.