Grønnsakssuppe på 10 minutter
Å spise sunt behøver slettes ikke være verken dyrt eller tidkrevende. Her får dere oppskriften på en veldig enkel grønnsakssuppe. Du trenger strengt tatt kun to ingredienser: buljong og grønnsaksblanding. Husk bare å finne buljong eller kraft og grønnsaksblandinger som er lavFODMAP og vær obs på at begge deler kan inneholde løk og hvitløk.
Porsjoner: 2 - 3
Ingredienser:
400 gram grønnsaksblanding (jeg har brukt suppe- og lapskausblanding fra Coop Extra som inneholder gulerøtter, potet, sellerirot og purre)
1 liter vann
2 buljongterninger (jeg har brukt Maggi FondCup som er lavFODMAP)
Plukket kjøtt fra ½ stekt kylling
Evt. ost og/eller frisk koriander til topping
Slik gjør du:
Ha 1 liter vann i en medium stor kjele. Tilsett ½ pose med grønnsaksblanding (ca. 400 gram) og buljongen. La det koke opp, mens du rører med jevne mellomrom. La det koke lett i 5 minutter.
Tilsett det du ønsker av kjøtt. Jeg har her brukt plukket kyllingkjøtt fra ½ ferdiggrillet kylling. Om du gjør det samme er det viktig å fjerne skinnet på kyllingen som ofte inneholder krydder som kan være høyFODMAP – og som dessuten ikke smaker så godt i suppen. Når det gjelder kylling er jeg alltid litt ”hysterisk” over at den ikke skal være gjennom kokt/stekt. Jeg har den derfor i suppen når den så vidt har begynt å koke og lar den koke de siste 5 minuttene samme med resten av suppen.
Server suppen rykende varm, og topp den gjerne med revet ost eller hakket frisk koriander.
Enkelt, sunt og veldig godt!