Ovnsbakt potetmos med bacon og parmesan
Har du rester av potetmos eller bare lyst til å lage en smakfull vri på den? Dette er en enkel og veldig god variant – bakt i ovn med bacon, sennep og parmesan. Denne retten smaker utmerket alene som et lite måltid, gjerne med brun saus over, eller som tilbehør til kjøttretter.
2 porsjoner (2 x springformer på 10 cm)
Du trenger:
formfett eller olje
8 dl potetmos
160 g bacon i terninger/biter
1 ts ramsløk
1 ts sennepspulver
60 g parmesan
salt, pepper og persille etter smak
Slik gjør du:
Finn frem en passende form. Jeg har brukt to mini-springformer på 10 cm i diameter, men du kan også bruke en større springform eller en ildfastform. Smør med formfett eller olje.
Stek baconet i en panne. Det skal ikke bli sprøtt og hardt, men ta de av pannen når de er gjennomstekte men fortsatt myke. Legg på et kjøkkenpapir og la de renne av seg.
Rør 2/3 av baconbitene, ramsløk, sennepspulver og 2/3 av parmesanosten inn i potetmosen. Fyll i formene og strø resten av baconbitene og parmesanen over toppen.
Bak i midten av ovnen i 30 – 45 minutter ved 200 grader. Tiden avhenger av hvordan form du bruker og hvordan konsistens du ønsker. I min lille form er potetmosen varm og myk etter 30 minutter, men har fått en litt gylden og små-sprø topp. Når jeg tar den ut av formen, etter å ha avkjølt den noen, minutter vil den falle litt utover.
Om du ønsker en litt tørrere variant, alla potetkake, lar du den steke videre i 15 minutter, altså totalt ca. 45 minutter. I min lille form minner den da nesten om en sufflé, som er sprø på toppen, litt tørrere og den faller ikke utover når man fjerner formen.