Banankake med yoghurt, valnøtter og sjokolade
Denne deilige banankaken er enkel å lage, utrolig saftig og i motsetning til annen glutenfribakst blir den bare saftigere av å ligge i kjøleskapet over natten. Til å lage kaken har jeg brukt en standard brødform som er 24 cm lang. Om jeg skjærer kaken i skiver som er 2 cm tykke får jeg 14 skiver, som da har et innhold på ca. 11 gram banan hver. Det vil si at du trygt kan spise 5 kakeskiver med tanker på FODMAP og fruktose-innhold!
Ingredienser:
150 gr smør (romtemperert)
2 dl brunt sukker
2 egg (romtemperert)
1 dl laktosefri yoghurt naturell
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
3 – 4 dl glutenfri melblanding
1,5 moden bananer (ca.150 g)
50 g Mørk sjokolade
70 g valnøtter
Slik gjør du:
Bruk en kjøkkenmaskin til å blande sukker og smør til en jevn masse. Tilsett yoghurt og egg, ett om gangen, mens du fortsetter å røre.
Tilsett bakepulver, vaniljesukker, kanel og melblandingen litt etter litt mens du forstetter å røre på lav/medium hastighet. Jeg brukte 3,5 dl av min egen melblanding (oppskrift finner du på side 33 i boka lavFODMAP - Magevennlig mat), men om du bruker en annen type kan det godt hende du trenger litt mer eller mindre. Røren skal være seig og tykk, men den skal ikke bli til en deig. Derimot skal den henge fint sammen som en tykk røre med en matt farge.
Mos bananene med en gaffel, hakk opp sjokolade i små biter og vend dette inn i røren sammen med valnøttene.
Kle en brødform med bakepapir, hell over røren og stek i midten av ovenen på 175 grader i 45 - 50 min.
La kaken kjøle seg ned i formen før du velter den ut, skjærer i skiver og servere.