Magevennlig mat

View Original

Grillede lime- og korianderscampi med ananassalsa!

Scampi er godt, lett å tilberede og lett for magen. Her får dere min oppskrift på scampi marinert i lime og koriander, med en deilig, hot, ananassalsa ved siden av. Velg selv om du steker scampiene på grillen eller i stekepanna – godt blir det uansett! 

Porsjoner: 2

Du trenger:

Scampi

  • 500 g. (1 pose) rå scampi

  • saften av 2 lime

  • 1/3 av en frisk koriander plante

  • 1 ss olivenolje

  • 2 klyper tørket ramsløk (om du tåler)

  • Salt og pepper etter smak

  • ca. 6 små grillspidd

Ananassalsa:

  • 1,5 ss finhakket gressløk eller vårløk (kun det grønne)

  • ½ rød paprika

  • 1/3 av en frisk koriander plante

  • ½ chili (etter smak)

  • 6 ananans ringer

  • 2 ss ananasjuice

  • 1/3 boks med gode hermetiske tomater (jeg har brukt campari)

  • 2 ss limesaft

  • salt og pepper etter smak

evt. pitabrød og salat som tilbehør

Slik gjør du:

Begynn med å rense scampiene. I en bolle blander du limesaften, finhakket koriander, olivenolje, ramsløk samt salt og pepper etter smak. Legg de rensede scampiene i marinaden og la de stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Denne rettene egner seg like godt til å steke i panna inne på en regnværsdag som å grille ut på en solskinnsdag. Bruker du grillspidd av tre bør disse ligge i vann, slik at de ikke brenner på grillen.

Finhakk gressløk/vårløk, paprika, chili, koriander og ananasringer for hånd. Du kan også bruke en stavmikser, men jeg synes det er godt med litt stor biter i salsaen. Kjør 1/3 av boksen med hermetiske tomater raskt i en blender/stavmikser og tilsett til den opphakkede blandingen, sammen med ananasjuice og limesaft. Krydre deg frem etter smak. Husk at chilismaken vil bli adskillig mer fremtredende når salsaen får hvilt litt.

Tre scampiene på grillspydene, jeg har hatt ca. 5 scampi per spyd. Stek de på høy varme, på grill eller i stekepanne,  i ca. 2 minutter på hver side. Du vil se at de blir hvite/rosa og litt brent her og der.

Server scampispiddene med ananssalsaen og gjerne med en salat og pitabrød ved siden av.

 


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk