Laktosefri yoghurtdressing med mynte
Yoghurtdressing med mynte er en enkel yoghurtdressing som passer svært godt på salater eller som tilbehør til kjøtt, eller som topping på pizza for den saks skyld! Dette er en noe unøyaktig oppskrift , for her gjelder å smake seg frem til hva man selv liker. Personlig synes jeg det er godt med en litt syrligere variant til kjøtt, men bruker litt mindre sitron når jeg lager den som dressing til salat. Husk at smakene trer mer frem etter at dressingen har fått hvilt litt i kjøleskapet.
Du trenger:
2 håndfuller mynteblader
4 ss naturell laktosefri yoghurt
Skallet av ½ sitron
Ca. 1 ss sitronsaft (begynn med ½ ss og smak deg frem)
1 ss god olivenolje
en klype tørket ramsløk
en klype chilipulver eller litt finhakket, fersk chili
ca. 1 ts sukker
salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Start med å vaske og rive myntebladene i små biter. Har du en morter kan du knuse bladene litt i en plast-/stålbolle, slik at du får ut mer av myntesaften.
Ønsker du en ordentlig tjukk dressing kan du slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av seg i ca. 1 time, eller ha den i et rent, grovmasket kjøkkenhåndkle og forsiktig presse ut vannet. Tilsett yoghurten til mynten.
Riv skallet av sitronen med et rivjern eller zest-jern, og press ut litt sitronsaft. Tilsett så sitronskallet og ca. halvparten av sitronsaften. Smak deg frem med resten etter hvor syrlig du liker det.
Rør sammen olivenolje, ramsløk og chili og bland dette inn i yoghurtblandingen. Smak deg frem med både sukker, salt og pepper til du har en passende balanse mellom friskt og syrlig. La dressingen stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Du vil da smake at krydderne kommer tydeligere frem og det kan hende du må justere (ha i litt mer sitron, chili eller sukker) før du serverer.