Cloud bread med pålegg fra Kolonihagen!

Cloud bread med pålegg fra Kolonihagen!

Bildebeskrivelse: Bord sett ovenfra. Cloudbread ligger på en fjøl med pålegg, juiceglass og tomater rundt.

Bildebeskrivelse: Bord sett ovenfra. Cloudbread ligger på en fjøl med pålegg, juiceglass og tomater rundt.

Annonse for Kolonihagen

Denne oppskriften er sponset med produkter fra Kolonihagen.no
Oppskriften er utviklet og fotografert av Magevennlig mat v/Julia Edin


Cloud bread er blitt populært over hele verden etter at lavkarbo-bølgen satte inn: Cloud bread er nemlig kun laget av egg, kremost og bakepulver. De er nøytrale i smak og kan derfor brukes til mye, alt fra salt til søtt, som for eksempel lette pannekaker med syltetøy og som hamburgerbrød.

Denne gangen har jeg fylt de med friske grønnsaker, smør og pålegg fra Kolonihagen. Hvorfor? Fordi Kolonihagens produkter smaker fantastisk godt i tillegg til at de er økologiske. Med andre ord: God smak med god samvittighet.

Porsjoner: 2 store Cloudbread (nok til 1 sulten person/2 små-sultne)

Ingredienser:

*Finnes i utvalgte Rema 1000 butikker

Slik gjør du:

Skill eggehvitene og eggeplommene fra hverandre i to forskjellige boller. I bollen med eggehviter tilsetter du bakepulver og pisker eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin. Du vil se at du fort får en luftig og boblete hvit blanding, men fortsett å piske til den blir helt stiv. Når den er ferdig skal du kunne holde bollen opp ned uten at eggehvitene renner ut.

Bland inn kremost og salt i bollen med eggeplommene. Rør til du har en glatt og jevn blanding. Fold denne blandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Husk at du ikke må røre for mye, da vil luften gå ut av dem.

Dekk et stekebrett med bakepapir. Finn frem en frokost-tallerken og en penn og tegn opp to store sirkler på bakepapiret. Bruk to spiseskjeer til å fylle eggeblandingen i sirklene

Stek skylappene midt i ovnen på 150 grader i 25–30 minutter, eller til de er gylne. Ta brettet ut og la lappene kjøle seg ned på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen. Når de er ferdige, har de en luftig og lett konsistens.

Smør på et godt lag med smør fra Kolonihagen på den ene halvdelen av hvert CloudBread. Dette smøret er ekstra godt fordi det er laget med havsalt. Det blir dog litt hardt i kjøleskapet, så la det stå i romtemperatur i god tid i forveien slik at det blir lett å smøre det utover. Nå er det bare å legge på det pålegget du selv ønsker, men jeg anbefaler virkelig produktene fra Kolonihagen. Kombinasjonen av en lett og ren skinke med den fyldige, runde Vesterhavsosten er helt perfekt. Legg også på noen blader salat og skiver av cherrytomat.

Brett til slutt den ene halvdelen av Cloud Breadet over den andre og nyt et friskt, rent og sunt måltid!

Tips:

  • Server med Økologisk Appelsinjuice med 25% røde appelsiner. Dette er en mild og god juice, som selv min sarte mage tåler!

  • Du kan gjerne lage Cloud Bread en dag før du skal spise de. Oppbevar de i kjøleskapet, som de eller påsmurt. De vil bli litt seigere dagen etter, men smaker fortsatt saftig, lett og godt.

  • Cloud Bread passer også utmerket som nistemat eller å ha i matpakken - for et lavKarbo og lavFODMAP måltid som samtidig metter godt!


Glutenfri marmorkake

Glutenfri marmorkake

Saltkjeks med Chiafrø

Saltkjeks med Chiafrø

0