Glutenfri og magevennlig lasagne

Glutenfri og magevennlig lasagne

Etter å ha bodd i Italia i mange år er lasagne en av mine favorittretter. Men det har tatt lang tid før jeg har forstått hemmeligheten bak en vellykket hjemmelaget lasagne - det gjelder å finne den rette balansen mellom syrlig tomatsaus full av grønnsaker, smake den til med sukker for å få fylde og sødme, og krydre med salt, pepper og kanel for å fremheve smakene. Her får du min oppskrift på den “perfekte” glutenfrie og magevennlige lasagnen.

Ingredienser:

Kjøttsaus:

  • 800 g (2 pakker kjøttdeig) – jeg har brukt kyllingkjøttdeig

  • litt nøytral olje

  • 2 bokser hakkede tomater

  • 2 finhakkede vårløker, kun det grønne

  • 1 finhakket stangseller

  • 2 små/1 stor gulrot, finhakket

  • 1 liten boks tomatpuré

  • 1 ts kanel*

  • evt. 1/2 ts tørket ramsløk (valgfritt)

  • Ca. 2 ss sukker*

  • Ca.1 ts salt*

  • Litt pepper

Bechamelsaus

  • 2 ss smør

  • 3 ss glutenfritt mel

  • 5 dl laktosefri melk

  • 3 dl revet hvitost**

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt

  • ½ pakke/ ca. 6-8 glutenfrie lasagne-plater

  • ca. 1-2 dl revet hvit ost eller Mozarella til topping

* Her må du smake til selv, slik at du får det akkurat slik du liker det!
** Jeg liker at osten har litt smak og bruker for eksempel Østavind ost, eller halvparten parmesan og halvparten vanlig ost.

Slik gjør du:

Varm litt olje i en kjele og tilsett de opphakkede grønnsakene og krydderene i.

Tilsett boksene med hakkede tomater og tomatpuré. La det småputre mens du bruner kjøttdeigen i en panne med litt olje.

Tilsett kjøttdeigen i sausen, smak til med krydder og la det småkoke i rundt 30 min så alle samene får satt seg.

I mellomtiden kan du lag Bechamelsausen.

Smelt smør i en kjele og rør inn melet.

Her kan du i prinsippet bruke nesten alle typer glutenfritt mel, jeg pleier bruker rester jeg har igjen. Denne gangen brukte jeg grovt mel, og selv om det fikk noen hele korn i seg fungerte og smakte det like godt.

Spe med melken litt etter litt, mens du hele tiden rører med en visp så det ikke brenner seg i bunn. La sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i osteblandingen og smak til med krydder.

Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form.Passer ikke platene helt til din form kan du knekke noen i biter for å «lappe» hull.

Ha revet ost på toppen og stek på 180°C varmluft, i midten av ovnen i ca. 30 min.

Denne lasagnen blir bare bedre om den står kaldt til dagen etter og varmes opp på nytt!


Glutenfri sitronpasta med kylling

Glutenfri sitronpasta med kylling

Eltefrie (glutenfrie) bolle

Eltefrie (glutenfrie) bolle

0