Glutenfri sitronpasta med kylling

Glutenfri sitronpasta med kylling

Sitron+kylling+pasta=sant. Det er iallefall en smakfull kombinasjon, som i denne retten toppes med spinat og parmesanost. Jeg bruker lårfilet av kylling i denne oppskriften fordi dette er saftigere og litt fetere enn kyllingbryst, men det er smak og behag - her kan du bruke det du liker best. Denne pastagryta er en hitt på middagsbordet for både store og små her i huset.

Porsjoner: 4

Ingredienser:

Marinade:

  • Revet skall av ½ sitron

  • Saft av ½ sitron

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts trøket ramsløk

  • ½ ts salt

  • ½ ts pepper

  • 400 g lårfilet av kylling

Pasta:

  • 250 g glutenfri pastaskruer

  • 1 liter vann

  • 1 Maggie Fond Cup (eller annen kylling buljong du tåler)

  • 2 ss smør

  • 2-3 ss sitronsaft

  • 1 ss revet sitronskall

  • 70 g spinat – revet i mindre biter

  • 80 g revet parmesan

Slik gjør du:

Lag en marinade av sitronsaft, sitronskall, olivenolje, ramsløk, salt og pepper i en skål.  Del lårfileten i mindre biter – slik du vil ha de. Jeg lager mine ca. 2x2 cm. Vend kyllingbitene inn i marinaden, og dekk til skålen med plastfolie. Sett i kjøleskapet mellom 1 – 4 timer slik at smakene får trukket inn i kyllingen.

Hell kyllingen med marinade i en stekeplate og stek til marinaden er helt borte og kjøttet ikke lenger er rosa, men gjennomstekt. Sett til side mens du lager resten.

Kok pasta i vann og buljong til pastaen er ferdig. Hell av nesten alt av det overflødige vannet (men ikke skyld). La litt (ca. ½ dl) bli igjen. Rør inn smør, revet sitronskall, sitronsaft og 1/3 av parmesanosten i den varme pastaen, til alt er smeltet sammen til en kremtete masse. Rør inn spinaten og tilsett kyllingbitene.

Server så fort spinaten har «kollapset». Server med sitronskiver og resten av parmesanosten i skåler, så man selv kan smake til retten.


Glutenfrie rundstykker med havre, quinoa og chiafrø

Glutenfrie rundstykker med havre, quinoa og chiafrø

Glutenfri og magevennlig lasagne

Glutenfri og magevennlig lasagne

0