FIskekaker med saltebakte poteter og rømmesaus
Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken!
Fiskekaker er nesten latterlig enkelt å lage med en kjøkkenmaskin eller stavmikser. De kan serveres med poteter og grønnsaker ved siden av – eller som fiskeburgere med hamburgerbrød.
Porsjoner: 2
Ingredienser:
Fiskekaker
3 stk. (ca. 300 g) lakse eller seifilet
1 egg
1–2 ts sitronsaft
salt og pepper
1 ss finhakket gressløk
½ ss olje til steking
Salte poteter
8 små poteter
ca. 1 l vann
1 dl salt
Rømmesaus
3 dl laktosefri rømme
½ dl finhakket persille
¼ dl tørket ramsløk
Slik gjør du:
Ha fisk, egg, sitronsaft, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør det til en fin farse. Vend inn gressløk.
Vask potetene og kok opp vann og salt. Ha i potetene og kok til de er møre, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe av seg. De skal nå ha et tynt hvitt lag med salt på utsiden av skallet. Legg potetene på et stekebrett og bak dem i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
Mens potetene koker, hell litt olje i stekepannen. Form store fiskeboller med hendene. Et godt tips er å ha vann på hendene, så klistrer ikke farsen seg fast.
Ha bollene i stekepannen og press dem flate. Stek 2–3 minutter på hver side til de får fin farge, og la dem hvile et par minutter før servering.
Bland persillen med rømme og ramsløk i en skål. Smak til med salt og pepper.
Server fiskekakene med rømmesaus og gjerne med en frisk salat, revne gulrøtter eller agurksalat.