Glutenfri og magevennlig ramen

Glutenfri og magevennlig ramen

Ramen er en tradisjonell japansk nudelsuppe som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men de fleste lages med glutenholdige nudler. Jeg har derfor laget en glutenfri-varianet der jeg bruker magevennlig fond og risnudler. Denne retten smaker like god til lunsj som til middag og er lett å smekke sammen!

Porsjoner: 2 skåler

Ingredienser: 

  • 2 stk Maggi fond cups med kylling* eller suppebuljong

  • 1 liter vann

  • 1 gulrot

  • ½ pakke (ca 90 g) risnulder (jeg bruker de brede risnudlene fra Santa Maria)

  • ca 200 gram ferdig stekt kyllingkjøtt som feks kylling salatkjøtt*

  • 2 egg 

  • 1-2 vårløk

  • en neve fersk koriander

NB:
* Maggie Fond Cup inneholder gjærekstrakt med
ikorn/bygg. Denne mengden er så liten at den er lavFODMAP, men har du cøliaki bør du bruke en suppebuljong eller fond du er sikker på at du tåler.
**velg en som er naturell og ikke inneholder krydderblandinger som inneholder hvitløk og annet høyFODMAP. 

Slik gjør du:

Fyll en kjele med 1 liter vann og tilsett 2 stk Maggi Fond Cups med kylling. Rør til det løses opp. Når vannet koker kan du skru ned til lav varme. Bruk en potetskreller til å skrelle strimler av gulrot og tilsett til det kokende vannet sammen med risnudlene. La de trekke til både kylling og nudler er myke. 

I mellomtiden kan du koke eggene. Jeg foretrekker mine smilende (midt i mellom bløtkokt og hardkokt) - altså kokt i 7-8 minutter. 

Hakk opp det grønne på vårløken og kyllingen. Fordel nudler og gulrot i to skåler og hell over ønsket mengde av suppen/fonden. Dander kylling, egg, koriander og vårløk over og spis mens det er varmt! 


Islandskake (glutenfri og laktosefri)

Islandskake (glutenfri og laktosefri)

Laktosefri karamell-mousse med glutenfri kjeks og sjokolade

Laktosefri karamell-mousse med glutenfri kjeks og sjokolade

0