Glutenfrie Pulled Chicken sandwiches
Jeg elsker Pulled Chicken fordi det utrolig smaksrikt og er lettere for magen enn annet kjøtt. Derfor bruker vi det ofte til taco her i huset, og restene blir til fantastiske Pulled Chicken Sandwiches.
NB. Pulled Pork finnes i flere varianter der løk og hvitløk står oppført langt ned på ingredienslisten, både i kjøttet og krydderblandingen. For meg går det bra om jeg dropper krydderblandingen (kjøttet smaker uansett så godt i seg selv), men er du i streng fase bør du heller bruke Tulip Slowed cooked Pulled Chicken som er helt uten hvitløk, løk og andre FODMAPS.
Porsjoner:
2 skiver = lunsj til en person
Du trenger:
2 store glutenfrie brødskiver
⅕ del av Tulip Slowed cooked Pulled Chicken
2 ss hvitløksolje
2 never revet ost
6 cherrytomater
1 grønn stilk av vårløk
en klype salt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Sett inn en stekerist med bakepapir midt i ovnen. Legg på to skiver glutenfritt brød og la de ristes til de begynner å få mørke, svidde kanter (ca. 10 min).
Når brødene er varme og sprø tar du de ut av ovnen og smører ca. 1 ss hvitløksolje over hver skive. fordel Pulled Chicken i et jevnt lag over hver skive og dryss rikelig med revet ost over.
Sett tilbake igjen i ovnen til osten er smeltet. I mellomtiden kan du hakke opp cherrytomatene og vårløken i små terninger. Vend sammen med litt salt.
Når osten har smeltet tar du smørbrødene ut av ovnen og lar de kjøle seg litt ned før du topper de med tomat-blandingen. Spis med kniv og gaffel mens de er varme!