Enkel, rask og saftig kyllingsalat

Om sommeren spiser jeg ofte salat – det er så deilig, friskt og enkelt. I denne enkle varianten lar jeg kyllingen marinere i en soyablanding – som gir et deilig salt og saftig kjøtt til salaten.

Porsjoner: 1

Ingredienser:
1 kyllingfilet
saften fra ½ lime
3-4 ss glutenfri soyasaus
2 ss hvitløksolje eller olivenolje
6 Cherry tomater

4-5 blader crispisalat
en neve frisk koriander

1 ss glutenfri soyasaus
1/2 ss lime- eller sitronsaft
litt revet ingefær (ca 1/2 ts)

Slik gjør du:
Del kyllingen i biter og legg i en skål. Ha i limesaft, soyasaus og olje over, og vend det godt sammen. La kyllingen marinere i minimum 30 minutter.

Varm en stekepanne til middels varme og hell kyllingen med marinaden i. Del Cherry tomatene i to og ha i pannen med kyllingen. Stek til kyllingen er gjennomstekt, tomatene er myke og marinaden er nesten fordampet.

Vask og riv opp crispisalat og en neve frisk koriander. Bland godt sammen. I en liten skål eller et glass blander du sammen soyasaus, lime- eller sitronsaft og litt revet ingefær.

Ha salaten i bunn av en dyp tallerken, topp med kylling og tomatblandingen og  hell til slutt vinagretten over. Server mens kyllingbitene er varme.


Enkel omelett med sennep og ramsløk

Enkel omelett med sennep og ramsløk

Kokoscupcakes med rababra og lime

0