Om sommeren spiser jeg ofte salat – det er så deilig, friskt og enkelt. I denne enkle varianten lar jeg kyllingen marinere i en soyablanding – som gir et deilig salt og saftig kjøtt til salaten.
Porsjoner: 1
Ingredienser:
1 kyllingfilet
saften fra ½ lime
3-4 ss glutenfri soyasaus
2 ss hvitløksolje eller olivenolje
6 Cherry tomater
4-5 blader crispisalat
en neve frisk koriander
1 ss glutenfri soyasaus
1/2 ss lime- eller sitronsaft
litt revet ingefær (ca 1/2 ts)
Slik gjør du:
Del kyllingen i biter og legg i en skål. Ha i limesaft, soyasaus og olje over, og vend det godt sammen. La kyllingen marinere i minimum 30 minutter.
Varm en stekepanne til middels varme og hell kyllingen med marinaden i. Del Cherry tomatene i to og ha i pannen med kyllingen. Stek til kyllingen er gjennomstekt, tomatene er myke og marinaden er nesten fordampet.
Vask og riv opp crispisalat og en neve frisk koriander. Bland godt sammen. I en liten skål eller et glass blander du sammen soyasaus, lime- eller sitronsaft og litt revet ingefær.
Ha salaten i bunn av en dyp tallerken, topp med kylling og tomatblandingen og hell til slutt vinagretten over. Server mens kyllingbitene er varme.