Denne måneden er det Kvardagsmat som har satt i gang matblogg-utfordringen med julekrydder som tema.
Og julekrydder er et ganske spennende tema for krydder er nemlig noe som kan være litt utfordrende for sensitive mager. I utgangspunktet er alle kryddere (bortsette fra hvitløk og løk) lavFODMAP, men her kan det hende man reagerer ulikt.
Jeg har for eksempel oppdaget at jeg ikke tåler nellik så godt. Spiser jeg mye pepperkaker sover jeg dårlig med mareritt og vondt i leddene, men i små mengder går det helt greit. Når det kommer til smak er det mange gode julekrydder, men min beste blanding består av alle eller noen av følgende krydder: stjerneanis, kanel, kardemomme, ingefær, nellik og anisfrø.
Dette er kryddere du finner igjen i flere av mine oppskrifter, som for eksempel karamelliserte pekannøtter, cupcakes med smak av jul, blåbærgløgg og pepperkaker.
Alle er selvsagt lavFODMAP, laktosefrie og glutenfrie!
Håper det smaker!