Mini frokostpai med egg og bacon (glutenfri)
Egg og bacon smaker like godt i helger som i hverdager, men det er ikke alltid man har tid til å lage dette til frokost. Jeg har derfor laget en frokostpai med pesto, tomat, egg og bacon. Denne kan du lage dagen før, og ta med deg i hånda på vei ut av huset om morgenen eller ta med til lunsj!
Porsjoner: 6 mini-paier
Ingredienser:
185 g smør
300 g lys glutenfri meldblanding
2 egg
2 ss kaldt vann
6 baconskiver
6 ss pesto (kjøp en variant på butikken som ikke inneholder hvitløk eller lag din egen. Se oppskrift side 129 i LavFODMAP – Magevennlig mat)
6 cherrytomater
6 egg
Slik gjør du:
Lag paibunnen ved å smuldre smøret i melet. Tilsett egg og kaldt vann. Kna det godt sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Smør små paiformer godt. Trykk paideigen med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter på 200 grader.
Mens paien er i ovnen kan du skjære opp baconskivene i mindre biter og steke de på middels varme i en stekepanne. Ikke stek de sprø, men la de være halvstekte og fortsatt slappe.
Ta deigen ut av ovnen og la den hvile litt. Smør så cirka 1 ss pesto i bunnen av hver pai. Del Cherry tomatene i små båter, og ha i paien sammen med baconbiter (jeg bruker 1 tomat og 1 skive bacon per mini-pai). Knus et egg over hver pai og dander noen blader basilikum på toppen.
Stek paiene med fyll videre i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Det kan være litt vanskelig å se når de er ferdige, men eggehviten skal ha blitt helt hvit og plommen skal være midt i mellom rennende og hard (dette er jo litt smak og behag).
Spis frokostpaien med det samme og dryss gjerne litt salt og pepper over. Du kan også legge en pai i kjøleskapet og spise som lunsj dagen etter.