Glutenfri bålsandwich

Glutenfri bålsandwich

Foto av sandwich stekt på bål

Foto av sandwich stekt på bål

Dette er noe av det enkleste man kan lage på tur, og selv et tørt glutenfritt brød vil smake godt etter noen minutter i glørne av et bål. Oppskriften under er ment til inspirasjon – her er det bare å velge og vrake i hva du selv vil ha på skiva.

Porsjoner: 1 sandwich

Ingredienser:

  • 2 brødskiver av valgfri variant (jeg brukte glutenfritt havrebrød, men velg en type du tåler)

  • 2 ss pesto (kjøp uten hvitløk eller lag selv – oppskrift kommer i boka!)

  • litt ketchup

  • 2 skiver kokt skinke

  • 6 skiver gulost

  • aluminiumsfolie

Slik gjør du:

Smør pesto, ketchup og det du ønsker på hver brødskive. Legg på ost og skinke, og legg de to brødskivene sammen til en sandwich. Pakk med to lag aluminiumsfolie rundt og ta med i sekken på tur.

Fyr opp et bål. Du kan enten legge en litt flat stein tett inntil bålet slik at den blir varm, lage en liten rist (for eksempel av to pinner) over bålet eller vente til flammene nesten har slukket. Legg så foliepakken i glørne eller på den varme steinen/risten. Den skal ikke ha direkte flammer, men allikevel få høy varme.

La foliepakken med sandwichen steke i 10-15 minutter. Lirk foliepakken ut av bålet og la den avkjøle seg litt. Åpne opp folien og del gjerne sandwichen i to før du spiser den. Den skal da ha brune flekker på brødet og deilig smeltet ost i midten.


Snickerskake (med karamell av lønnesirup)

2 typer Pinnebrød

2 typer Pinnebrød

0