Dette er en veldig enkel og god konfekt, med deilig kokosfyll. Konfekten er rask å lage, magevennlig og passer perfekt for å laget til noen du er glad i. Kokosnøtt er lavFODMAP ved 48 gram og moderat FODMAP ved 96 gram. Spis derfor ikke alle sammen på en gang - men du kan fint spise 5-6 biter uten å bekymre deg! For å lage denne trenger du en silikonform med passende små former til å lage konfektbiter.
Porsjoner: 10-15 medium store biter
Ingredienser:
250 g sjokolade (jeg brukte en blanding av Dronning sjokolade og 70%)
70 g kokosmelk fra hermetisk boks (kun det tykke)
70 g kokosmasse
50 g melis
Slik gjør du:
Del sjokoladen i biter og smelt halvparten over vannbad. Husk at du ikke må bruke for sterk varme eller få vann i sjokoladen, da vil den bli ødelagt.
Finn frem en silikonform med former/rom som er i konfektstørrelse. Hell den flytende sjokoladen på kanten av formen og bruk en stor flat kniv eller palett til å dra sjokoladen utover i formen, slik at den renner ned langs sidene i de små rommene. Bruk evt. en liten kniv til å smøre sjokoladen godt oppover alle sidene. Liker du at sjokoladen er ekstra tynn, kan du snu den opp ned på en rist og la sjokoladen renne ut (gjerne med et bakepapir under).
Sett silikonformen på et rett underlag og la den stå i fryseren i 15 min, til den er stiv.
I mellomtiden kan du lage det deilige bounty-fyllet. For å få tak i kun den tykke delen av kokosmelken kan du også kjøle denne raskt ned i kjøleskap eller fryser. Den vil da skille seg slik at det tykke ligger på toppen og vannet i bunn. Mål opp 70 g av den tykke delen og rør dette sammen med melis og kokosmasse. Bruk hendene eller en liten skje til å forme små biter av massen som du legger i silikonformene med den stivnede sjokoladen.
Varm opp resten av sjokoladen over vannbad. Hell over de fylte sjokoladeformene, og sett tilbake i fryseren i ca. 15 slik at den rask kjøles ned. Når sjokoladen har stivnet kan du forsiktig trykke de ut av silikonformen. Pynt slik du vil – jeg har brukt litt melisglasur til å tegne hjerter. Oppbevar i kjøleskapet frem til servering.