Ukemeny (uke 39)
Dette er min første ukemeny på denne nettsiden, og her finner du mine forslag til både frokost, lunsj og middager for en hel uke. Oppskriftene er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat.
Mandag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med müsli, lages dagen før (se s. 45 boka)
Lunsj: Caprese lunsjsalat med glutenfri brødskiver (velg et brød du tåler eller se oppskrift på nøttebrød her, eller lystbrød og gulerotbrød s. 37 i boka)
Middag: Spaghetti alla carbonara
Tirsdag
Frokost: Laktosefri yoghurt med banan, bær og müsli (se oppskrift på müsli med appelsin
s. 47 i boka)
Lunsj: Lunsjmuffins (se oppskrift s.53 i boka)
Middag: Kjøttkaker med kokt potet og gulrøtter og sellerirotstappe. For oppskrift å saus, se side 141 i boka.
Onsdag
Frokost: Bringebæryoghurt med müsli
Lunsj: Bananvafler med valgfritt pålegg. (se oppskrift s. 55 i boka) Disse smaker godt både med søtt syltetøy eller med salt kjøttpålegg og ost. Lages dagen før eller om morgenen samme dag.
Middag: Gulerotsuppe med koriander, ingefær og strimlet kjøtt (se oppskrift s.75 i boka)
Torsdag
Frokost: Brød (velg et brød du tåler eller se oppskrift på nøttebrød her, eller lystbrød og gulerotbrød s. 37 i boka) med pålegg.
Lunsj: Laktosefri yoghurt, banan og energikuler.
Middag: Enkel restepizza
Fredag
Frokost: Laktosefri yoghurt med banan, bær og musli (se oppskrift på müsli med appelsin
s. 47 i boka)
Lunsj: Lunsjmuffins (se oppskrift s.53 i boka)
Middag: Fisketaco med hjemmelaget krydder, salsa og tortillalefser (se oppskrift s.87 i boka)
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Egg i baconcup med hollandaissaus (se oppskrift s.51 i boka)og brød.
Middag: Julia’s lag på lag form. Servers med en frisk salat ved siden av.
Dessert: Bakt ananas med laktosefri vaniljeis
Søndag
Frokost: Brødskiver (velg et brød du tåler eller se oppskrift på nøttebrød her, eller lystbrød og gulerotbrød s. 37 i boka) med pålegg og Pina Colada smoothie se oppskrift s. i boka)
Lunsj: Tomatsalat med sommervinaigrette
Middag: Italienske kjøttboller med potetmos (se oppskrift s. 79 i boka)