Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter
God mandag!
Her kommer ukens meny, litt forsinket. Grunnen er ganske enkelt at vi hadde et veldig hyggelig julebord her hjemme i helgen – så etter flere dager med matlagning og feiring var jeg helt tom for energi i går. Men nå er det ny uke, nye oppskrifter og innspurten til jul! Jeg håper dere har det bra alle sammen og at dere ikke opplever for mye krøll med magen etter julebord og førjulsstress (husk at du kan lese mine beste tips til hvordan du kan ta vare på deg selv i førjulsstria her).
Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ha en fin uke! // Julia
Mandag
Frokost: Laktosefri yoghurt med banan og bær.
Lunsj: Brød, rundstykker (se oppskrift side 37/39 i boka), eltefri osteloff eller nøtterundstykker med valgfritt pålegg.
Middag: Sashimisalat med koriander og sitrus (se oppskrift side 65 i boka).
Tirsdag
Frokost: Frokostmuffins i kopp
Lunsj: Brød, rundstykker (se oppskrift side 37/39 i boka), eltefri osteloff eller nøtterundstykker med valgfritt pålegg.
Middag: Magevennlig Sheperds pie.
Onsdag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka). For ekstra julesmak kan du blande inn biter av mandarin og nøtter.
Lunsj: Ta med rester fra middagen i går til lunsj. Varm raskt opp i mikro eller ovn.
Middag: Grønnsaksuppe med kyllingkjøttboller (se oppskrift side 73 i boka).
Torsdag
Frokost: Bokhvetegrøt (se oppskrift side 55 i boka) med bær/syltetøy og kanel.
Lunsj: Lag tunfisksalat(se oppskrift side 41 i boka) og ta med til lunsj. I en egen boks/pose har du oppskårede grønnsaker som agurk og gulerøtter i staver, som du dypper i tunfisksalaten. Godt og sunt!
Middag: Restepai med sennepsbunn (se oppskrift side 93 i boka).
Fredag
Frokost: Frokostmuffins i kopp
Lunsj: Rester fra middagen i går. Varm raskt opp i mikro eller ovn.
Middag: Pizza med pesto og skinke. Topp med ruccola og laktosefri rømme (Se oppskrift s. 99 i boka).
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Frokostpai
Middag: Sennepsgratinert juleskinke. Kjøp en ferdig kokt juleskinke (ca. 2 kg = 8 porsjoner). I en skål blander du 6 ss sennep med 2 eggeplommer, 1 ss potetmel, 2 ss lønnesirup og ca. 1 dl glutenfritt strøbrød. Kna blandingen godt inn i juleskinken (du kan også helle gratineringen over oppskårede skiver av juleskinken) og varm den forsiktig i ovnen på 180 grader. Siden juleskinken allerede er kokt skal den ikke stå lenge i ovnen, men nok til at den er lun og gratineringen har blitt nesten tørr. Sever med kokte grønnsaker og en god saus.
Dessert: Lag oreo-cakepops og pynt de ”julette”.
Forslag: Lag hjemmelaget leverpostei til jul! Ingen ting smaker bedre en tjukk skive lun leverpostei med bacon på, i hvert fall ikke når du vet at den er magevennlig og fri for gluten, mel, melk, løk og hvitløk. Følg oppskriften på side 43 i boka, og tilsett gjerne krydder for ”julesmak”. Lag gjerne dobbelt oppskrift og frys ned.
Søndag
Frokost/lunsj: Brød, rundstykker (se oppskrift side 37/39 i boka), eltefri osteloff eller nøtterundstykker med lun leverpostei.
Middag: Italienske kjøttboller med potetmos (se oppskrift side 37/39 i boka) eller sellerirotstappe.
Ha en fin uke!
// Julia