Dette innlegget inneholder salgslinker
2016 er straks over og dette året har uten tvil vært et av mine beste år i livet. Her får du en liten oppsummering av mitt år, og en oversikt over de 10 mest populære innleggene og oppskriftene!
Det største først...
Ikke bare har formen min holdt seg fin gjennom hele året, men jeg har faktisk vært gravid i 9 av årets måneder og fått en skjønn liten gutt. Det er en klisje å si at livet er blitt snudd på hode, og det synes jeg på mange måter heller ikke at det her blitt; vi er fortsatt oss, jeg er fortsatt meg, men samtidig har vi fått et nytt tilskudd til familien. Vi har fått nye rutiner, en ny hverdag og innimellom klyper jeg meg selv i armen: at det går ann å føle seg så lykkelig!
Vi har tatt en litt utradisjonell fordeling av permisjonen, jeg har hatt noen uker men gleder meg også til å fortsette permisjonen i 2017. Da skal jeg kose meg hjemme og på hytta med lille Vetle, og samtidig lage god magevennlig mat og bakst som jeg kan blogge videre til dere.
Arbeid - Hummer og kanari
I 2016 har jeg, tross graviditet, fått gjort mange gøyale prosjekter. Espen og jeg har utviklet oppskrifter, stylet og fotografert over 72 oppskrifter til den nye boka Magevennlig bakst som er i butikk 4.januar! Vi har laget reportasje for GlutenFRI og jobbet med andre (ikke matrelaterte prosjekter) sammen for ulike kunder.
Jeg har vært gjesteredaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk sin andre utgave i år – en spennende utfordring som jeg hadde stor glede av. I tillegg har jeg laget logoer og design for flere kunder, og jobber nå på spreng med ny nettside for en av mine gamle, gode kunder. Det er ganske stort spenn i det jeg holder på med, når jeg jobber for alt fra trelast-industrien til kunsthåndverkere og designer, eller mat-interesserte og skriver blogg. Men jeg tror jeg i år for første gang virkelig har funnet frem til min nisje: jeg elsker å kunne levere godt innhold både i form av tekst og bilder.
Et av mine nyttårsforsett for det nye året er å få laget en ny nettside for meg og Espen der vi kan samle og vise frem alt vi gjør innen både design, tekst og foto.
Magevennlige utfordringer
I løpet av året har jeg også holdt flere foredrag, noe jeg håper jeg kan fortsette med i det nye året. I våres var jeg med til Amsterdam på ECCO konferansen, der jeg også spilte inn en liten video med min ærlige mening om bruk av Fecal hjemmetesten til IBDoc. En veldig lærerik tur.
De endelige salgstallene for boka Magevennlig mat er ikke helt landet enda, men at den innbunden utgaven nå har et opplag på 7500 eks og pocket utgaven hele 11000 - det er søren meg helt utrolig! Tusen takk til alle som har kjøpt bøkene!
Nettbutikken har også gått over alle forventning – særlig nå i siste halvdel av året, så det er tydelig at flere setter pris på å kunne handle lavFODMAP over nettet.
Denne bloggen har i løpet av året blitt mer og mer besøkt og jeg setter utrolig stor pris på alle følgere, både her, på instagram og facebook. Jeg deler litt ulike ting i de ulike mediene, og følger du meg på instagram ser du at jeg legger ut litt mer private og personlige oppdateringer under min historie.
Topp 10!
Det er tydelig at mange er opptatt av å få hjelp til å finne ut av et kosthold som reduserer mageplager – og at flere ønsker å kunne få støtte til billigere matvarer. I år har det vært flere delinger av både blogginnlegg og oppskriftene mine, og jeg synes det er utrolig flott at dere hjelper meg å spre budskapet om at et magevennlig kosthold kan hjelpe mange til å få en bedre hverdag.
Her er listen over årets 5 mest populære blogginnlegg:
- Grunnstønad for fordyret kosthold – innvilget!
- Hvordan få time ved poliklinikk for utredning av matintoleranse?
- Fra harde klumper til saftige boller: jeg har vært på kurs i glutenfri gjærbakst!
- Kjære Andreas Viestad
- Å være kronisk syk er ikke en konkurranse i å ha det verst!
De 5 mest leste oppskriftene:
- Snickerskake med karamell av lønnesirup
- Frokostkake med müsli og yoghurt
- Pepperkaker
- Oreo- og browniekake
- Nøtterundstykker
Velkommen 2017
Jeg gleder meg til å se hva 2017 bringer og er selvsagt ekstra spent på hvordan den nye boka vil bli tatt i mot av dere!
Godt nytt år så lenge!
//Julia