Denne deilige desserten smelter i munnen. Pynten på toppen kan gjøre den lille forskjellen, om du vil ha en frisk kontrast til den litt tunge sjokoladen kan friske, syrlige bær være godt. Vil du beholde den dype sjokoladesmaken kan mer sjokolade, kakao eller hakkede nøtter gi det lille ekstra.
Porsjoner: 4-5 miniterter
Ingredienser:
124 g glutenfri fin melblanding
1 ss kakao
1/4 ts salt
50 g melis
60 g smør i terninger, romtemperert
1 egg
100 g dronning sjokolade
3 ss melis
3 ss kaffe
2 eggeplommer
2 dl laktosefri kremfløte
Slik gjør du:
Start med å lage tertebunnen. Bland mel, kakao, salt og melis i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen med hendene. Rør inn 1 egg og kna deigen til den er jevn og fin. Dersom du synes deigen virker for tørr/løs kan du tilsette et ekstra egg, dette avhenger litt av hvilken type glutenfritt mel du bruker.
Legg tertedeigen i plast i kjøleskapet og la den hvile i 30 minutter.
Knekk sjokoladen i biter og varm den opp over vannbad. Ta bollen ut av vannbadet og ha i melis, kaffe og eggeplommene. Rør godt til du har en fin røre. La den stå å avkjøle seg.
Forvarm ovnen til 180 grader. Ta tertedeigen ut av kjøleskapet og bak ut leiver store nok til formene du bruker. Jeg har brukt 4 små former, cirka 12 cm i diameter. Smør formene godt og legg leivene over. Bruk hendene til å dytte deigen godt opp over kantene. Stek tertebunnene i midten av ovnen i ca. 7-10 minutter. La de avkjøle.
Visp kremfløten til krem og vend inn sjokoladeblandingen. Når tertebunnene har kjølt seg ned fordeler du sjokolademoussen i bunnene og setter de i kjøleskapet noen timer eller over natten. Pynt med friske bær, nøtter, sjokolade eller melis før servering.