Spaghetti finnes i mange former og varianter, med denne er vel en av de enkleste og raskeste du kan lage, og den smaker fantastisk. Her får dere en original italiensk variant, der det verken er brukt løk eller fløte – perfekt for et lav FODMAP kosthold.
Porsjoner: 4
Ingredienser :
400 gram glutenfri spaghetti
200 gram pancetta eller bacon i biter
4 eggeplommer
1 helt egg
100 gram pecorino eller parmensan
litt salt og pepper
Slik gjør du:
Finn frem en kjele, fyll den med vann og sett den maks varme. Når vannet koker har du spaghettien oppi, og skur ned til medium varme. La spaghettien koke i rundt 10-12 minutter (avhenger av hvilken type du bruker) mens du gjør klart resten.
Stek biter av pancetta eller baconet i en stekepanne til det er blitt gylden og gjennomstekt.
Visp eggeplommer og egg i en bolle og tilsett reven pecorino/parmesan. Hell kjøttbitene over i eggerøren og bland det hele godt. Smak til med pepper og salt.
Når spaghettien er ferdig kokt, heller du av vannet og vender inn eggeblandingen. Bland godt og fordel i tallerkener. Severes med det samme, gjerne med et dryss salt og pepper over.