Denne uken har jeg satt opp en enkel meny, med fokus på varierte oppskrifter som ikke skal ta så altfor lang tid å lage. I tilegg har jeg så vidt begynt å planlegge julebaksten og du vil i løpet av uka få min oppskrift på veldig gode, glutenfrie pepperkaker. Oppskriftene i denne ukemenyen er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boka mi LavFODMAP - Magevennlig mat.
Jeg ønsker dere alle en riktig fin uke.
// Julia
Mandag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)
Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.
Middag: Krydret tomatsuppe
Bruk kvelden til å lage lunsjmuffins (se oppskrift side 53 i boka)
Tirsdag
Frokost: Lunsjmuffins
Lunsj: Laktosefri yoghurt med bær og müsli (se oppskrift side 47 i boka).
Middag: Glutenfrie pitabrød med eggerøre, spekeskinke og Cherry tomater.
Onsdag
Frokost: Koppmuffins med bær
Lunsj: Glutenfrie pitabrød med smør, ost, skinke og agurk/tomat.
Middag: Sashimisalat med kroiander og sitrus (se oppskrift side 65 i boka).
Torsdag
Frokost: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.
Lunsj: Enkel omelett med sennep og ramsløk
Middag: Stekte risnudler med scampi (se oppskrift side 81 i boka).
Fredag
Frokost: Laktosefri yoghurt med bær og müsli (se oppskrift side 47 i boka).
Lunsj: Lunsjmuffins
Middag: Spinatpai (se oppskrift side 91 i boka).
Ønsker du å være tidlig ute med å juleforberedelsene? Lag glutenfrie, magevennlige pepperkaker og la deigen ligge i kjøleskapet over natten. Oppskrift kommer i løpet av uka.
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Sitronlapper servert med laktosefri kvarg/ kesam og friske bær.
Middag: Pizza med pesto og skinke (se oppskrift side 99 i boka).
Lag ferdig pepperkaker og pynt med melisglasur.
Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai
Middag: Italienske kjøttboller med potetmos (se oppskrift side 79 i boka).
Ha en fin uke!
// Julia