Ukemeny, uke 47

Denne uken har jeg satt opp en enkel meny, med fokus på varierte oppskrifter som ikke skal ta så altfor lang tid å lage. I tilegg har jeg så vidt begynt å planlegge julebaksten og du vil i løpet av uka få min oppskrift på veldig gode, glutenfrie pepperkaker. Oppskriftene i denne ukemenyen er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boka mi LavFODMAP - Magevennlig mat

Jeg ønsker dere alle en riktig fin uke.
// Julia


Mandag
Frokost: Kjøleskapsgrøt med kokos (se oppskrift s.45 i boka)

Lunsj: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.  

Middag: Krydret tomatsuppe

Bruk kvelden til å lage lunsjmuffins (se oppskrift side 53 i boka)


Tirsdag
Frokost: Lunsjmuffins

Lunsj: Laktosefri yoghurt med bær og müsli (se oppskrift side 47 i boka).

Middag: Glutenfrie pitabrød med eggerøre, spekeskinke og Cherry tomater.


Rå laks og koriander passer perfekt sammen og i denne salaten kombineres de på en frisk, lett og lekker måte. Oppskrift finner du på side 65 i boka LavFODMAP - Magevennlig mat. Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Rå laks og koriander passer perfekt sammen og i denne salaten kombineres de på en frisk, lett og lekker måte. Oppskrift finner du på side 65 i boka LavFODMAP - Magevennlig mat. Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Onsdag
Frokost: Koppmuffins med bær

Lunsj: Glutenfrie pitabrød med smør, ost, skinke og agurk/tomat.

Middag: Sashimisalat med kroiander og sitrus (se oppskrift side 65 i boka).


Torsdag
Frokost: Brød (for eksempel eltefri osteloff eller nøtterundstykker) med valgfritt pålegg.

Lunsj: Enkel omelett med sennep og ramsløk 

Middag: Stekte risnudler med scampi (se oppskrift side 81 i boka).

Oppskriften på stekte risnudler med scampi finner du på side 81 i boka LavFODMAP - Magevennlig Mat.  Ønsker du å krydre den enda litt mer kan du tilsette for eksempel gulerot, chili, paprika eller mer ingefær. Foto: Magevennlig mat / Espen…

Oppskriften på stekte risnudler med scampi finner du på side 81 i boka LavFODMAP - Magevennlig Mat.  Ønsker du å krydre den enda litt mer kan du tilsette for eksempel gulerot, chili, paprika eller mer ingefær. Foto: Magevennlig mat / Espen Døhlen


Fredag
Frokost: Laktosefri yoghurt med bær og müsli (se oppskrift side 47 i boka).

Lunsj: Lunsjmuffins

Middag: Spinatpai (se oppskrift side 91 i boka).

Ønsker du å være tidlig ute med å juleforberedelsene? Lag glutenfrie, magevennlige pepperkaker og la deigen ligge i kjøleskapet over natten. Oppskrift kommer i løpet av uka.


Lage Magevennlige og glutenfrie pepperkaker. Oppskrift kommer i løpet av uka. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Lage Magevennlige og glutenfrie pepperkaker. Oppskrift kommer i løpet av uka. Foto: Magevennlig mat v/ Julia Edin

Lørdag
Frokost/ Lunsj: Sitronlapper servert med laktosefri kvarg/ kesam og friske bær.

Middag: Pizza med pesto og skinke (se oppskrift side 99 i boka).

Lag ferdig pepperkaker og pynt med melisglasur.


Uimotståelige Italienske kjøttboller med parmensan i, servert i tomatsaus med potetmos til! Se oppskrift på side 79 i LavFODMAP - Magevennlig mat.  Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Uimotståelige Italienske kjøttboller med parmensan i, servert i tomatsaus med potetmos til! Se oppskrift på side 79 i LavFODMAP - Magevennlig mat.  Foto: Magevennlig mat v/ Espen Døhlen

Søndag
Frokost/lunsj: Frokostpai

Middag: Italienske kjøttboller med potetmos (se oppskrift side 79 i boka).

Ha en fin uke!

// Julia

 


Mine beste tips til ”harry-handel” for sensitive mager!

Advarsel: Blow out!

0