Hjelp - jeg strekker bare ikke til!

Vil du lage en mild og god rabarbrasaft? Her får du oppskriften på min Sensommersaft av rabarbra, med ingefær og sitron. 

Vil du lage en mild og god rabarbrasaft? Her får du oppskriften på min Sensommersaft av rabarbra, med ingefær og sitron. 

Kort fortalt: etter et år i mammaperm, med Crohns som blusser opp og en kropp som er helt utslitt er jeg usikker på hva jeg skal gjøre fremover. Vil du hjelpe meg? Les innlegget og fortell meg hva du synes. Til gjengjeld får du oppskriften en deilig mild sensommersaft av rabarbra - bare trykk på bildet over.  

Er dette det vanskeligste innlegget jeg har skrevet?
Klumpen vokser i halsen når jeg setter meg ned foran dataen for å skrive, uten at jeg helt vet hvorfor. Det vil si jeg tror jeg vet hvorfor: jeg er skikkelig skuffa over meg selv.  Jeg skuffa over at jeg ikke klarte å nå de målene jeg hadde satt meg om denne bloggen i sommer, over at en sykdom bare kan komme feiende inn i livet mitt når det passer den og ikke meg, og over at jeg bare ikke føler jeg strekker til.

Hva har skjedd, lurer du kanskje?
Ikke så mye egentlig. Jeg har vært i mammapermisjon frem til nå og har hatt hendene fulle med en aktiv liten gutt som stadig har trengt mer og mer av min oppmerksomhet når han vil leke, av mine hender og bein når han vil ut å gå, av min styrke når han vrir seg som en mark på stellebordet, av min tålmodighet når han biter fordi det klør i tennene, min omsorg når han har vært syk med omgangssyken i 12 dager (!) og ikke minst min kjærlighet i hvert eneste sekund. Det har vært et flott år i mammaperm, men jeg må ærlig innrømme at jeg også er helt utslitt!

I juni begynte jeg på nye medisiner fordi Crohns rumlet i magen og jeg prøvde å forhindre et oppbluss. Det kan virke som om det har hjulpet en del på magen, men medisinene har også gitt meg hetetokter på natten, smerter i ledd og enda mindre energi.

Mine dager har den siste tiden derfor bestått av å stå opp med Vetle rundt kl.06-07 hver morgen, spise, leke, gå tur, spise igjen, finne på noe/dra på besøk, lage middag, spise, leke, og legge han igjen rundt kl.19. Og når han sovner – da tar det ikke mer enn en time før jeg sovner også. Med andre ord har det blitt pent lite tid til overs til å blogge, eksperimentere på kjøkkenet eller jobbe med andre kreative ting. For å være helt ærlig føler jeg at det ikke har vært tid til så mye av noe annet enn han, og jeg har kanskje glemt å ta vare på meg selv midt oppi det hele. I stedet sitter jeg med en følelse av å ikke strekke til og ikke vite hva jeg vil. 

Så hva nå?
Det lurer jeg også på. Faktisk grubler jeg en hel del over det. Vetle har begynt i barnhagen denne uka og jeg skal startet opp igjen med design og tekst oppdrag for Edin Design neste uke. Jeg har lyst til å jobbe videre med bloggen og vurdere hva jeg vil gjøre med nettbutikken.

Bør jeg satse mer på dette, lurer jeg, eller er det på tide å lukke dette ”magevennlige” kapittelet og heller fokusere kun på design, eller starte med noe nytt? Bør jeg kjøpe inn masse nye og spennende matvarer til nettbutikken, få til import av utenlandske lavFODMAP-produkter, eller er det for mye jobb?

Kanskje jeg kan slå sammen min design interesse med mat-interessen og ha en felles plattform for dette? Altså en blogg om både mat, design og mitt hverdagsliv? Eller er dette to helt forskjellige interesser som vil gjøre at leserne faller av lasset?

Jeg trenger din hjelp!
For å ta riktig beslutning trenger jeg rett å slett å høre hva dere synes. Har du tanker, tips eller innspill? Legg igjen en melding i kommentarfeltet under, send en melding til magevennling mat på Facebook eller send meg en mail på julia@magevennligmat.no.

Håper du har hatt en fin sommer!

//Julia

Game of Crohns

In a relationship with Imurel

0