Jeg er, som noen av dere kanskje alt vet, designer. Jeg har studert design (både grafisk og industri) i Danmark og i Italia og har bygget videre på dette med kulturjournalistikk i Norge. Men hva har egentlig min jobb som designer å gjøre med mat?
Italia - ti amo!
Til tross for kraftige Crohns-utbrudd flere ganger og en irritabel tarm som har laget krøll selv i ”friske” perioder, har jeg klart å studere det jeg elsket mest, nemlig design.
Det å bo i Italia var helt fantastisk med tanke på mat og jeg ble mektig inspirert av det italienske kjøkkenet. Særlig måten mat blir sett på som en lidenskap og hvordan de enkleste smakskombinasjonene og de rene råvarene skulle fremheves. I tillegg hadde vi flere oppgaver på skolen som omhandlet design av kjøkkenutstyr og serviser, blant annet med turer til legendariske Alessi og Bialetti. Jeg var i himmelen!
Da jeg kom hjem til Norge jobbet jeg først to år for et designbyrå der jeg blant annet var med på å gjøre en stor interiørstyling for en kunde. Å bygge opp miljøer, dekke opp de fineste bordene og lage de perfekte bildene var noe jeg fort fant ut at jeg elsket. Så etter hvert sa jeg opp jobben, blant annet for å kunne jobbe frilans, ta hensyn til helsa mi og gjøre flere design- og stylingoppdrag.
Stylinger av mat og design
I løpet av de siste 8 årene har jeg jobbet med mye forskjellig, både grafiskdesign, som kulturjournalist, som redaktør for interiørmagasinet STUDIO og som stylist på en rekke prosjekter. Bildene dere ser her i dette blogginlegget er fra en styling jeg gjorde for STUDIO i 2012. Tema var Vinterfest og her har jeg blant annet brukt det fantastiske service Lys fra Wik og Walsø.
For meg er det ultimate styringsprosjektet når jeg kan dekke et fantastisk bord til middagsselskap i et stemningsfullt rom. Det er noe helt eget når god mat som servers på et flott servise, med en fin duk, flott servietter, stearinlys og et fint bestikk. Da kan selv de kjedeligste og strengeste diettene bli inspirerende, sosiale og oppløftende. Husk at man spiser med øynene også!
Mat og miljø
Kombinasjonen mellom smak og kvalitet i de produktene man bruker til å spise er noe som fascinerer meg veldig. Og det å kunne skape en intim, hyggelig og inspirerende atmosfære der man kan nyte mat sammen, det er utrolig viktig for meg – uansett om det er til middagsselskaper hjemme hos oss eller i et fotostudio for fotografering. Jeg vil derfor dele litt styling inspirasjoner med dere fremover og vise frem mine yndlingsprodukter både på kjøkkenet og på bordet, slik at jeg kanskje kan smitte dere litt med mine to store lidenskaper: mat & design.
// Julia