Denne helgen tror jeg at jeg ble litt smådeppa over at høsten allerede er her. Ikke misforstå meg, jeg synes høsten er utrolig vakker med sine farger og friske luft, men siden vi kun har hatt en kald ferie til Island i vår og deretter en regnvåt Norgesferie i sommer, så savner jeg rett og slett den gode varme sommerfølelsen. Derfor begynte jeg å mimre litt tilbake til varme feriedager og deilig gresk mat denne helgen….
For to år siden var Espen og jeg på vår første ferietur sammen i en søt liten klippeby på Halkidikii Hellas. Vi bodde helt nede ved vannet, mens byen med restauranter og butikker lå overtohundre trappetrinn rett opp! Å gå opp alle de trappetrinnene i 35 graders varme var litt av en øvelse, men heldigvis ventet det mye god mat på toppen. En av våre favoritter ble fort den lokale Pita Gyrosen, som ble servert med kyllingkjøtt, tzaziki og sterk smak av sennep.
På det tidspunktet hadde jeg enda ikke begynt med lavFODMAP dietten, men merket ganske tydelig at løken, hvitløken og pitabrødet ikke var noe for min mage. Denne helgen forsøkte jeg å gjenskape denne gyrosen, men i en magevennlig variant. Ikke bare synes jeg at denne ble svært god, men det syntes tydeligvis også min katt Joseph som så sitt snitt til å smake på Tzazikien akkurat i det jeg skulle ta bilde av den.
I morgen står det pita Gyros som middagsforslag til ukemenyen, og jeg håper det kan vekke noen varme følelser i høstkulda!
// Julia